Per Carnaval solem menjar aliments grassos com la botifarra d’ou i greixons, així doncs si vols seguir la tradició, pots venir a la nostra botiga de Corçà a buscar-ho.
Bon profit!
Horari de la botiga de Corçà (Girona):
De dilluns a dissabte
Matí de 08:30h a 14:00h
Tarda de 17:00h a 20:30h
I SI NO VOLS FER CUES:
Fes la teva comanda per telèfon
i te la tindrem preparada per quan vinguis a la botiga.
(+34) 972 63 05 60
o per Whatsapp: (+34) 616 28 96 37
Aquesta botifarra és típica, a Catalunya, del temps del Carnestoltes i, especialment, del Dijous Gras o Llarder. Com fa la dita: “Al Dijous Llarder, botifarra menjaré”. O també: “Al Dijous Gras, carn fins al nas”.
La botifarra d’ou està documentada ja des del segle XVII, la qual cosa no vol dir que no s’elaborés amb anterioritat. És un embotit relacionat amb la festa de Carnaval, època durant la qual se solien celebrar àpats comunals en base al porc i els ous, i potser d’aquí devia sortir la barreja de cansalada i ous que va donar aquesta botifarra (els ous entren en la composició de molts dels nostres embotits tradicionals, encara que en menor proporció que en aquesta botifarra). L’indret d’irradiació de la botifarra d’ou sembla ser Barcelona. Durant la dictadura franquista, el fet de no poder-se celebrar el Carnaval va comportar una davallada en el consum i la producció d’aquesta botifarra, però la recuperació d’aquesta festa, a començament dels 1980, i gràcies a la voluntat dels cansaladers, s’ha recuperat de manera notable.
A la cuina
Si bé la forma tradicional de consum consisteix a menjar-se-la a bocins al començament de l’època de Carnaval, avui dia també acompanya la truita de botifarra del Dijous Gras. També s’aprecia el consum amb pa sucat amb tomàquet i en entrepà i en alguns indrets se la posa a l’escudella.
(informació extreta de http://www.gourmetcatalunya.com/)
(imatge extreta de https://www.totsantcugat.cat)