J.Roura Embotits Artesans

Bloc

Notícies

Botifarra blanca cuita d’ou

Aquesta setmana i amb motiu de Dijous Gras podeu trobar a la botiga botifarres blanques cuites d’ou!

Història

Aquesta botifarra és típica, a Catalunya, del temps del Carnestoltes i, especialment, del Dijous Gras o Llarder. Com fa la dita: “Al Dijous Llarder, botifarra menjaré”. O també: “Al Dijous Gras, carn fins al nas”.

La botifarra d’ou està documentada ja des del segle XVII, la qual cosa no vol dir que no s’elaborés amb anterioritat. És un embotit relacionat amb la festa de Carnaval, època durant la qual se solien celebrar àpats comunals en base al porc i els ous, i potser d’aquí devia sortir la barreja de cansalada i ous que va donar aquesta botifarra (els ous entren en la composició de molts dels nostres embotits tradicionals, encara que en menor proporció que en aquesta botifarra). L’indret d’irradiació de la botifarra d’ou sembla ser Barcelona. Durant la dictadura franquista, el fet de no poder-se celebrar el Carnaval va comportar una davallada en el consum i la producció d’aquesta botifarra, però la recuperació d’aquesta festa, a començament dels 1980, i gràcies a la voluntat dels cansaladers, s’ha recuperat de manera notable.

A la cuina

Si bé la forma tradicional de consum consisteix a menjar-se-la a bocins al començament de l’època de Carnaval, avui dia també acompanya la truita de botifarra del Dijous Gras. També s’aprecia el consum amb pa sucat amb tomàquet i en entrepà i en alguns indrets se la posa a l’escudella.

(informació extreta de http://www.gourmetcatalunya.com/)

Deixa un comentari

L'adreça electrònica no es publicarà. Els camps necessaris estan marcats amb *

Aquest lloc utilitza Akismet per reduir el correu brossa. Aprendre com la informació del vostre comentari és processada

Fes la teva comanda on-line

Si vols que et preparem una cistella amb els productes que t'agraden, escriu-nos un correu i te la preparem.

Contacta-n's